Kategoriler: Kredi

Borçları Tek Bankada Toplama Kredisi 2022

Borç yiğidin kamçısıdır denilir ama bazı borçlar yiğit veya yiğideleri zorlayabiliyor. Bu yazımızda tüm borçları neden tek bankada toplamamız gerektiğine dair bilgiler vermeye çalışacağız.

Milyonlarca kişinin farklı farklı bankalara, kredi, kredi kartı, kredili mevduat hesabı gibi farklı kredili ürünler için borcu bulunuyor. A bankasından alınan kredi kartı, B bankasından alınan kredi, C bankasından alınan kredili mevduat hesabı derken borçlar giderek artıyor ve ödeme yapılırken kontrol edilemez ve dağınık bir hale bürünüyor. Son zamanlarda bu sıkıntıya ilişkin ortaya atılan tek kredi veya borç kapatma kredisi fikri oldukça popüler. Yine bankalardan kullanılan tek kredide amaç kişinin borçlarını aynı banka çatısı altında toplamak ve daha kolay ve takip edilebilir şekilde ödenmesini sağlamak. Bu sayede,

  • Borçları kontrol etmek daha kolay oluyor
  • Dağınık ve parça parça borçlar nedeni ile ödeme düzensizliği yaşanmıyor
  • Farklı bankalarda bilgilerin bulunmasına karşın, tek bir bankaya ödeme yapılıyor
  • Bütçe hesabı tek bir krediye göre yapılıyor.

Öncelikle borçlarınızı kabul edip bir hesaplama yapmanız ve aylık ne kadar ödeme yaptığınızı tespit etmeniz gerekiyor. Eğer borçlarınızı ödemekte zorlanıyorsanız güzel bir yapılandırma ve strateji belirleyerek borçlarınızı daha rahat ödeyebilirsiniz. Bu nedenle karamsar olmayın ve kendinizi bırakmayın. Borcum borç ama vermeyeceğim konumuna düşmemek gerekli. Çünkü tüm finansal hareketleriniz kayıt altına alınıyor ve gelecek planlarınızı etkiliyor. Burada amaç borçları ödeyebileceğiniz bir hale getirmek olacak.

Borç Transferi Süreci Nasıl İşliyor?

Borçları tek kredi çatısı altında toplayabilmek için yine bankalara başvuru yapmamız gerekiyor. Pek çok banka borç transferi kredisi veriyor. Borç transferi, diğer bankalardan kullanılan kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı borçları için kullanabiliyor. Başvurular için yine kredi notunuzun belli bir seviyede olması ve idari veya yasal takip sürecinde olmamanız gerekiyor. Borç transferi veya borç kapatma kredisi için borçlarınızı ödeyemeyip takibe düşmeden aksiyon almanız büyük önem taşıyor, zira takip sürecinin kredi notunuza olumsuz yansıması sonrasında borç transferi için kredi almanız da mümkün olmayacaktır, bu nedenle son aşamaya kadar beklemeyin.

Hangi bankalara başvuru yapabilirim?

Tüm bankalar Kredi Kayıt Bürosu (KKB) üyesi olmaları nedeniyle diğer tüm bankalara olan kredili ürünlere ait borçlarınızı hali hazırda görebiliyor. Borçları tek kredi de toplamanın veya borç transferi kredisinin standart kredilerden herhangi bir farkı yok. Aslında amaç dağınık, çarpık ve belki de ödenemez hale gelen borçlanmanın en aza indirilmesi ve varsa ödeme düzensizliğinin ortadan kaldırılması. Bir borcu geç ödeme veya ödeyememe yerine yapılandırarak ödeme en mantıklı yöntem ve böylece kredi notunuz düşmemiş olacak.

Yazının hazırlandığı Temmuz 2022 tarihi itibarıyla ekonomik koşullar ve BDDK’nın kredi kısıtlamaları nedeniyle kredi faiz oranları biraz yüksek seyir izliyor. BDDK tarafından alınan karar gereğince 50.000 – 100.000 TL arası tüketici kredilerinde en fazla 24 ay vade uygulanabiliyor. 50.000 TL’ye kadar olan kredilere ise 36 aya kadar vade yapılabiliyor. 100.000 TL üzeri tüketici kredilerinde ise en fazla 12 ay vade yapılabiliyor. Aşağıda kullanılacak borç transferi tutarına göre kredi vadelerini görebilirsiniz.

Tutara göre Borç Transferi Kredisi Vadeleri 

0-50.000 TL —- 36 ay vade

50.000 – 100.000 TL —- 24 ay vade

100.000 TL ve üzeri — 12 ay vade

Bankalar borç transferi kredisinde çekilecek kredi tutarını diğer kredilerde olduğu gibi kötüye kullanımı engellemek için hesabınıza aktarmıyor, kendisi yatırıyor. Aksi takdirde hem diğer borçlar kapatılamıyor ve ekstra kredi çekilmiş ve borçlar hiç ödenemez hale gelmiş oluyor.

Malum olduğu üzere tüketici kredisi kullanıldığında ilgili kredi tutarı gerekli işlemlerin sonrasında anında hesabınıza aktarılıyor ve istenildiği gibi kullanılabiliyor. Borç transferi kredisinde diğer krediler kapatılacağı için banka sizin yerinize diğer bankalara EFT ile kredi kapatma tutarını veya kredi kartı toplam borç tutarını karşı bankadan öğrenerek ilgili tutarları diğer bankaya yatırıp borcunuzun kapanmasını sağlıyor.

İş bankası, Yapı Kredisi Bankası, Finansbank, Akbank, Ing Bank, Garanti Bankası, Denizbank, Aktifbank ve devlet bankaları olan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası farklı isimler altında borç transfer kredisi verebiliyor.

memurkredi

Son yazılar

İhtiyaç Kredisi Üst Limit

İhtiyaç Kredisi Üst Limiti: Finansal İhtiyaçlarınızı Karşılamak İçin Ne Kadar Ödeme Alabilirsiniz? Bu makalemizde, ihtiyaç…

2 yıl önce

Temmuz 2023 Memur Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Kamu çalışanı olan memurlar, temmuz ayında ne kadar zam alacaklarını merak etmektedir. Memur zammı twitter…

2 yıl önce

150 Bin TL Evlilik Kredisi Başvuru

Evlenmek isteyen gençler, 150 bin lira evlilik kredisi, 150 milyar evlilik kredisi, yeni evlenenlere devlet…

2 yıl önce

Kredi Kartı Nakit Avans Nedir?

Kredi faizlerinin yüksek oranda seyretmesi nedeniyle kredi kartı nakit avans faizinin merkez bankasının tarafından düşük…

2 yıl önce

Tiktok Para Kazanma Yöntemleri

TikTok, dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan bir sosyal medya platformudur. Bu platform, kısa videolar çekerek…

2 yıl önce

Kripto Paradan Zengin Olunur mu?

Kripto para, son yıllarda popüler hale gelen bir yatırım aracıdır. Ancak, kripto paradan zengin olmak…

2 yıl önce